Hasznos információk

Franciaágy betét típusok

Szivacsos változatok

1. Normál sima szivacsos:

 A legegyszerűbb kivitel, vékony (5 cm), közepes keménységű szivacsból készült fekvő felület. Elsősorban azoknak ajánljuk, akik nem mindennapos használatra vásárolnak bútort és a lehető legkevesebb pénzért jó minőséget szeretnének. Rövid távú befektetésnek tökéletes, viszont aki tartósan  hosszú távra tervez, azoknak nem ezt ajánljuk. Albérletbe, nyaralókba tökéletesen jó választás.

 

2. Extra szivacsos:

 Ez egy 10 cm vastagságú kemény hab( N30) melyen feszes, egyenes a huzat, és egyenletes tartást biztosít mind franciaágyakon, mind kanapékon. Azoknak ajánljuk akik egyenes kemény felületen szeretnek aludni. A webáruházban bemutatott kanapékon, foteleken, ülőgarnitúrákon, ezzel az extra szivacsos kivitellel találkozhatnak. Mind kényelmi mind anyagi szempontból jó választás. Tartós problémamentes fekvőfelület. A bútorok alapárai ezzel a szivacsos változattal vannak kalkulálva. Ezen  felületet teherbírása franciaágyanként max 100 kg˛/fő. (egy franciaágy max: két fős egymás mellett feküdve).

 

3. Ortopéd szivacs:

 Az ortopéd szivacs kétrétegű (7+5 cm). Az extra szivacs  (N 30) és egy rugalmas hab (HR 37) együttes kombinációja, ami így egy kiváló rugalmasságú 12 cm vastagságú ülő és fekvőréteget képez a bútoron. Elsősorban azoknak ajánljuk, akik mindennapos használatra keresnek kényelmes, tartós, ülő vagy fekvő bútort. Süllyedésmentes egyenes fekvőfelület jellemzi, egyenes deréktartás alvás közben. Alapjába véve inkább tartozik a keményebb kategóriába mint a puhábba. Teherbírása 70 kg/m2, ami azt jelenti, hogy személyenként max 120 kg-ig ajánljuk.

4. Dupla szivacs:

A dupla szivacsos (8 cm) változat egy puhább felületű szivacs, mint az extra szivacs, de a normál szivacsoktól keményebb felülettel bír. A mindennapi alvásra tökéletesen alkalmas, a szivacs süllyedése nem fordulhat elő, ha jól választunk, mert itt is van egy véges teherbírása a szivacsnak. Ezen  felületet teherbírása franciaágyanként max 80 kg˛/fő. (egy franciaágy max: két fős egymás mellett feküdve). 

 Rugós változatok

1. Extra rugós:

 Ez egy sűrű rugótekercsekből álló, élkerettel ellátott, rugalmas hatást biztosító fekvőfelület. A rugózat egy vastag filccel le van kötve, majd erre kerül egy 2-3 cm vastag szivacs borítás, ami biztosítja, hogy fekvés közbe ne érezze a rugózat tekercseit. Elsősorban azoknak ajánljuk, akik, rugalmas, de egy közepes keménységű ágyon szeretnek aludni. Ár - érték arányban ez a legnépszerűbb fekvőfelület kialakítás.

 Nagyon sok üzletben más néven bonell rúgónak is hívják. Tartós masszív fekvőfelület, ha rendeltetésszerűen használják ( alvás) nagyon sokáig nem lesz vele semmi probléma. Nagyon nem szereti  ha beleugranak, beletérdelnek, ekkor  a rugó eldeformálódhat, és nem nyeri vissza eredeti formáját. Teherbírása 80-110 kg körüli súlyra vonatkozik. 

2.   Ortopéd erősített rugós (gerincvédős zónával):

 Ez egy nagyon erős rugótípus, mely igény szerint keményíthető. Nem rendelkezik élkerettel, viszont vastag kemény szivaccsal van a széle megtámasztva, valamint a rugótekercsek köze szivacscsíkokkal van kierősítve, a rugó test levon kötve egy filc réteggel ez fogadja a 2-3 cm-es szivacs borítást. Elsősorban azoknak ajánljuk, akik szeretnek egyenes, kemény felületen aludni. Nagyon tartós, szinte kifeküdhetetlen, így nagyobb súlyúaknak ideális választás. A plusz kierősítés nélkül 120 kg/főig ajánljuk, a nehezebb súlyú (110-150 kg) embereket is tökéletesen kiszolgálja, ha megfelelően meg van erősítve és csak a rendeltetésének megfelelően alvásra használja. Az extra méretű és tömegű embereknek külön kérésre még tovább tudjuk erősíteni az ágy fekvőfelületét.

 Nem mindenki kedveli, mert túl keménynek tartják,de mint mindent, ezt is tönkre lehet tenni,de a rendeltetésszerű használat alkalmával kizárt a sérülés. A beleugrálást, térdelést a rajta való járkálást nem ajánljuk, ezzel lehet tönkre tenni. Sokakat megtéveszt az oldalt érezhető szivacs ezért azt gondolják, hogy szivacsost kaptak és szóvá teszik. Mielőtt azonban, hozzánk fordulnak vizsgálják meg az ágyat okával.. Az ágy szélétől 15 cm-rel beljebb már megtalálható a rugó, de nem könnyű kitapintani.

A képeken nem egy alapesetet lát, hanem már a teljesen kikeményített, kierősített változatot, ami alkalmas arra, hogy egy 140-150 kg-os súlyú embert is megbírjon.
iratkozz fel hírlevelünkre!
Iratkozz fel hírlevéllistánkra és értesülj első kézből webáruházunk akciói közül!
Olcsó bútor webáruház hírlevél feliratkozás
© 2018-2020 alaba.hu | adatkezelési tájékoztató
powered byForweb - Webáruház készítés